Cosmetology Studio

BerliDerma

Cookies managing
We use cookies to ensure the best site experience. The purposes for which cookies are used are defined by Cookies Notice.
Accept All
Cookies Settings
Cookies managing
Cookies Settings
Cookies necessary for the correct operation of the site are always enabled.
Other cookies are configurable.
Essential cookies
Always On. These cookies are essential so that you can use the website and use its functions. They cannot be turned off. They're set in response to requests made by you, such as setting your privacy preferences, logging in or filling in forms.
Analytics cookies
Disabled
These cookies collect information to help us understand how our Websites are being used or how effective our marketing campaigns are, or to help us customise our Websites for you.
Advertising cookies
Disabled
These cookies provide advertising companies with information about your online activity to help them deliver more relevant online advertising to you or to limit how many times you see an ad. This information may be shared with other advertising companies.
Picture a 100-year-old building in a quiet street in Charlottenburg. The ground floor was once residential, then became a bakery and later — an artist’s studio. Our client spent a long time looking for the perfect space for her salon, and this was love at first sight.
We inherited a space with original moulding, high ceilings, antique oak door frames and a working chimney. Our job was to rethink the rooms without changing the proportions, and create a relaxing atmosphere that still carried a reassuring sense of medical immaculateness.
The lounge area with its cozy fireplace is the heart of the clinic, so it made perfect sense for it to be the centre of the new design. We decided that two rooms for medical procedures needed total privacy, whereas the manicure and pedicure areas would do well being integrated into the main space. We installed corrugated glass and metal screens, which catch and play with the light to create a soft glow.

A painting from the owner’s friend decorates the wall of the manicure zone. The lounge opens to a brow bar and make up area.
The brick wall we discovered under the wall plaster was kept exposed with a simple varnish.

This was previously a utility room with unfinished walls, no hot water and a clunky outdated gas heater in the corner. We dressed the walls and ceiling, plumbed in hot water, fitted out new workspaces, covered up the heater and put in storage for medical supplies.
Armchairs, chandeliers - Rahaus
Technical light - Paulmann
Bar stool - Maisons du Monde
Sofa - Moabit Möbel
White work chair - IKEA
The rest of the furniture (consoles, cabinets, tables) is made in the carpentry workshop according to our drawings.
4 card gallery
4 card gallery
4 card gallery
4 card gallery
Berlin
2020
Ready to Discuss
a Project?
Our Services and Pricing
In Berlin, Moscow, Paris, Geneva and other cities of the world. We speak different languages, live in different countries, but we are united by a fiery passion for bright, individual, flawless interiors.

Privacy
Made on
Tilda